Att inspireras och inspirera

Många är de trädgårdsbloggare som både inspireras av andra och inspirerar andra. Som frikostigt och regelbundet delar med sig av tips, idéer och inspirerande bilder.

Oavsett om man har trädgårdsskötsel som hobby eller yrke, är det många som uppskattar att läsa om olika knep man kommit på, projekt man drivit och idéer man kläckt. Kanske blev de inte slutförda, men det gav möjligtvis någon annan en skjuts för att komma till skott.

Dela med dig av idéerna

Det kan vara svårt att beskriva en idé och tanke med ord. För att mottagaren ska kunna visualisera det hela är det därför en god idé att använda sig av olika rit- och redigeringsprogram. Även om man inte arbetar professionellt med trädgårdsanläggning kan det vara roligt att presentera sina trädgårdsprojekt med hjälp av bild och text.

En person som absolut vet hur man inspirerar andra genom sitt bloggande är roskungen och Kungsbackabon Håkan Gidestrand. Han driver bloggen Rose Garden Malevik och delar även med sig av fina bilder på Instagram (sök på Malevik).

Smeknamnet “roskungen” har han fått då han driver och sköter om Maleviks rosträdgård utanför Kungsbacka. Hans passion för rosor går direkt ut genom skärmen och de som besökt hans rosenträdgård liknar det med att vinna jackpott Ruby Fortune App som exempel.

Bloggen erbjuder inte bara tips och råd som rör trädgårdsskötsel, utan också inredning och pyssel. Håkan själv pysslar flera gånger i veckan, och dessa pyssel delar han snällt med sig av till alla som vill.

Återbruk och hållbar utveckling

Eva Linnea är bloggerskan som lever för att bli självförsörjande på ekologiska produkter, och att på så vis möjliggöra en hållbar livsstil. På bloggen Lavendel & Salvia skriver hon bland annat om gården Evatorp på Västgötaslätten, dit hon flyttade efter att i 60 år (!) ha bott i Stockholm.

Hon skriver om köksträdgården, pallkragar och om annat som får henne att le och må bra. Eva Linneas honnörsord är miljövänligt, sopsortering, återbruk och hållbar konsumtion.