Från vardagsrum till rabatt

Är du en av dem som spenderar lika mycket tid utomhus som inomhus? Drömmer du om en trädgård med olika rum?

Det går att skapa gröna rum och inreda dem med vackra detaljer och möbler som matchar det övriga hemmet. Det går att inreda utomhus, ända från vardagsrummet till rabatten.

En röd tråd

Att skapa en röd tråd genom hela inredningen ger en känsla av helhet och ro. Förläng vardagsrum och kök med samma sorts växter, textilier och färger ute på altanen och hela vägen ut i trädgårdens rabatter.

Precis som vi tipsade om när det gäller den lilla trädgården, går det att använda sig av samma slags material, mönster och struktur i möbler, textilier, växter, krukor, blommor etc. Att kombinera olika slags träslag med exempelvis trädgårdssten, chifferplattor, singel och betong ger ett rent, snyggt intryck och skapar en helhet i din inredning och åt din trädgård.

Plocka upp färger, mönster och struktur såväl inne som ute, med hjälp av bland annat kuddar, plädar, krukor osv. Har du till exempel vita krukor med rosa pelargoner i köksfönstret som vetter mot altanen, är det fint att även plantera blommor i vitt och rosa i blomlådan utanför fönstret. För att få blicken att vandra vidare kan du med fördel också plantera ett par buskar eller träd som blommar i samma färger.

Vatten

Använd gärna vatten både inomhus och utomhus. Har du fruktträd som blommar vackert är en kvist med blommande körsbärs- eller äppelblommor ett otroligt fint inslag i inredningen. Sätt den i en hög glasvas med vatten. Det är också fint att lägga ett par rosenknoppar i en glasskål fylld med vatten. Det både återfuktar och doftar gott.

Vi har också skrivit om att gjuta i betonglöv av exempelvis rabarberblad. Det är ett enkelt sätt att skapa inslag av vatten i din trädgård. En mindre fontän eller en liten damm kan också vara trevligt, men kräver lite mer skötsel och är mer kostsamt.