Trädgårdsspel för barn

Precis som med andra branscher finns det en rad onlinespel Ruby Fortune som handlar om trädgårdsskötsel, inredning och dekoration.

För vuxna finns en rad rit- och designprogram, såsom Room Sketcher, Adobe Photoshop Sketch, Floor planner och Home Design 3D. Vill man plantera ett frö hos de små finns det många roliga trädgårdsspel, som även går att använda i undervisningssyfte på olika sätt.

  • The Sims 2 – Herrgård och Trädgård

I The Sims – Herrgård och trädgård ska man designa olika egendomar och trädgårdar i varierande stilar. Det går till exempel att skapa en vackert inredd herrgård med inredningsdetaljer från Marocko, alternativt i Art Deco eller Empir-stilen. Väldigt ståtligt och stiligt.

Det går också att välja mellan en rad arkitektoniska objekt för att bygga upp ett helt fantastiskt landskap runt ditt hem. Dekorera med pampiga kolonner, portaler, trappor och så vidare för att skapa ditt drömhem.

Utomhus dekorerar du din trädgård till en prunkande oas enligt konstens alla regler; färgglada och vackra buskar, blommor, blomsterbäddar, dagliljor, solrosor och mycket annat hjälper dig nå önskat resultat.

  • Molehill Empire

Ett annat populärt spel är “Molehill Empire”, i vilket man på ett handfast sätt påtar i sin trädgård: man rensar bort rötter, stenar, och ogräs, planterar grönsaker och blommor, vattnar, sår frön och ser dem växa och upptäcker fascinationen över att sköta trädgården.

  • My House

Ett trädgårdsspel som är riktat till barn och unga och är gjort ur ett annorlunda perspektiv – nämligen fågelperspektiv. Med hjälp av spelets små söta fåglar, som flyger över trädet där byggdelarna ska placeras, går det att bygga upp ett helt hus i trädkronans topp. Färgglatt och skön musik.

  • Prinsessans trädgårdsfest

Även detta ett spel som kanske riktar sig främst mot barn, då spelet har ett prinsesstema. Det handlar om prinsessan Moana som just har flyttat in i ett nytt kungarike. Detta ska förstås firas med pompa och ståt, och Moana bjuder därför in till trädgårdsfest. Du väljer kläder, dekorationer och förbereder mängder med härliga maträtter.